Boodschappen mandje

De winkelwagen is leeg

  Brother Logo 30h  Canon Logo 30h  epson Logo 30h 

Verkeerd besteld? Verkeerd geleverd?

We zijn allemaal mensen en kunnen tijdens een bestelling best eens een vergissing maken.
Wat te doen als u een bestelling binnen krijgt en blijkt dat er voor uw printer niet de goede cartridges inzitten.

Zo hebben we inkt van verschillende leveranciers, de foto's kunnen afwijken van de geleverde cartridges, de inhoud van de doosjes al altijd de minimale inhoud, meestal zit er meer in, dit verklaard het verschil in ml van de doosjes en de daadwerkelijke inhoud die op de site vermeld wordt.

Mijn advies is om voordat je de cartridge uit de verpakking haalt eerst nog eens te controleren of wij geen vergissing hebben begaan, ja ook ik ben maar een mens en kan dus ook een vergissing maken.

Blijk nu dat ik de verkeerde cartridges gestuurd heb, of u heeft verkeerde besteld, plaats dan aub de cartridge terug in het gripzakje op precies dezelfde wijze als u de cartridges ontvangen heeft en streep dan op (envelop) de adres sticker uw adres door en schrijf op de envelop met grote letters "RETOUR AFZENDER".

U hoeft geen extra postzegels te plakken!

Onderaan, op de adressticker, staat mijn postcode met huisnummer (5233HW5) daar heeft de postbezorger genoeg aan, mijn adres zou u ten overvloede ook nog op de envelop kunnen schrijven, dat is: "Zevende Reit 5, 5233 HW 's-Hertogenbosch"

Bel (0648279425) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me direct, samen komen we er altijd uit, de kosten zijn de eerste keer voor mijn rekening, ook al is het uw vergissing.

Wij zullen zo spoedig mogelijk de juiste cartridges versturen.

Geopende cartridges kan ik niet meer verkopen!

Reclame Dierengedenkshop